maandag 30 januari 2023

Diep in de zee

Hallo allemaal, 

Bij de Lift challenge loopt nu een onwijs toffe uitdaging! De opdracht is: maak een kaart met transparante voorkant en emboss dit net als het voorbeeld, de rest mag je zelf invullen. Toen ik deze challenge zag moest ik gelijk aan een onderwaterwereld denken vol met vissen en zeewier. 

Tijdens het zoeken naar de juiste mallen kwam ik de walvis tegen en ook deze kreeg een plekje op de kaart. Deze mal heb ik onlangs in de uitverkoop kunnen kopen en nu hoef ik deze niet meer van iemand te lenen, wel zo makkelijk! Heel toevallig had ik bij deze bestelling ook acetate gekocht en dat kwam nu goed van pas. Het acetate was gelukkig niet te dik of te dun en kon ik goed embossen. Ik gebruikte hiervoor de dots embossingfolder van Marjolein Zweed (MD), deze deed mij aan luchtbellen denken. Met de slimline horizon mal heb ik de zeebodem en het water bovenaan de kaart gemaakt. Om de bodem wat meer diepte te geven gebruikte ik twee verschillende bruin tinten. Het leek mij leuk om nog meer te spelen met diepte en daarom plakte ik de walvis, sommige vissen en zeewier aan de binnenkant van de kaart. Nu is er een soort doorkijkje ontstaan wanneer je de kaart neerzet. Aan de voorkant van de kaart plakte ik nog meer vissen en zeewier, natuurlijk kunnen ook schelpen en een anker niet ontbreken. De bovenkant wilde ik rustig houden, want er gebeurd al veel op deze kaart. Ik heb beige kleurig hemp cord om de bovenkant van de kaart gewonden en hier bovenop een label geplakt. Ik vind deze felicitatie kaart zelf erg leuk geworden en het embossen van acetaat ga ik zeker onthouden! 

Deze creatie stuur ik ook in bij Creaties Suzan op Facebook. Hier willen ze iets nieuws (walvis en acetaat) en iets ouds (overige mallen/materialen) zien. 

Groetjes, NataschaGebruikte materialen: 

 • Marianne Design Collectables 'Eline's tropische vissen' COL1431
 • Marianne Design Collectables 'Eline's walvis' COL1430 
 • Marianne Design Collectables 'Eline's sea side set' COL1497 
 • Marianne Design Collectables 'sealife by Marleen' COL1468
 • Marianne Design Craftables 'slimline grass-horizon-clouds' CR1583
 • Marianne Design Craftables 'punch die sea shell' CR1363
 • Marianne Design Embossing folder 'Marjoleine's dots' DF3455
 • Marianne Design clearstamp en snijmal 'banners by Marleen' CS1058
 • Marianne Design clearstamp 'proost by Marleen' CS1056
 • Acetate van JEJE produkt 
 • Hemp cord 

5 opmerkingen:

 1. Wat is jouw kaart leuk, Natascha!! Een gaaf tafereel en die embossing op het acetaat is natuurlijk echt top hierbij. Heel leuk dat je meedoet met de Liftchallenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw, deze is erg leuk geworden ! top creatie, zo veel details, helemaal geslaagd dus
  grtjs,martina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig leuk kaartje Suzan! Mooi hoe de binnen en buitenkant in elkaar overlopen. Dankjewel voor je bijdrage aan de lift challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een superleuk kaartje! Groetjes, Gerjon (kekkekaarten.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen