donderdag 19 januari 2023

Hiep hiep hoera!

Hallo allemaal, 

Hier ben ik weer met een nieuwe creatie, dit keer is het een verjaardagskaart voor mijn vriend. De inspiratie voor een leuke kaart kwam maar niet. Mannenkaarten vind ik lastig om te maken en je wil ook niet steeds hetzelfde doen. Ineens kwam de kleine cactus mal (CR1413) voorbij op Marktplaats. Deze mal wil ik al zo lang aan mijn collectie toevoegen. Toen hij in 2017 uitkwam had ik net mijn stansmachine en ik had met mezelf afgesproken dat ik maar een paar basismallen en een paar diertjes zou kopen. Daar moest ik dan alle creaties mee maken. Jullie begrijpen vast dat deze afspraak geen stand hield, die leuke mallen zijn gewoonweg niet te weerstaan. Toen ik het Marianne Design virus pas echt goed te pakken had, was de cactus mal helaas al uitverkocht. Vorig jaar kwam hij ook al een keer langs op Marktplaats, maar toen greep ik er net naast. Wat heb ik toen zitten balen! Dit keer was ik de eerste die had gereageerd en de mal kon kopen, wat ben ik hier blij mee! 

Omdat mijn vriend van kamerplanten houdt en hij cactussen bij een tuincentrum maar moeilijk kan laten staan was de keuze snel gemaakt. Omdat wij zelf twee konijnen hebben konden deze natuurlijk niet op de kaart ontbreken. De twee konijnen zijn de zojuist gekochte planten in potten aan het zetten. Het ene konijn heeft met veel moeite de grote kamerplant in de pot gekregen, hij moet hiervoor zelfs op zijn tenen staan. Het andere konijntje heeft al twee cactussen verpot en op het plantenrek gezet. Hij is nu met de derde bezig, maar die prikt behoorlijk. Van schrik is er een hoopje grond naast de pot beland. 

De tuinbroekjes van de konijnen heb ik met behulp van een stukje behang gemaakt. Ik vind dit leuk materiaal omdat het een andere structuur heeft of in dit geval zelfs een werkje. Wanneer ik in een bouwmarkt kom moet ik altijd even op de behang afdeling snuffelen. 

Deze creatie wil ik insturen bij Creaties Suzan op Facebook (thema gebruik iets nieuws: cactusmallen) en bij De Egel (iets wat met de letter k begint: konijnen). 

Fijne dag! 

Groetjes, Natascha


Gebruikte materialen: 

 • Marianne Design Collectables 'Eline's baby konijntjes' COL1463
 • Marianne Design Collectables 'Eline's mol' COL1488 (hoopje grond)
 • Marianne Design Collectables 'cactus' COL1511 (grote pot) 
 • Marianne Design Craftables 'cactus' CR1413
 • Marianne Design Craftables 'planken by Marleen' CR1463
 • Marianne Design Craftables 'potted plants by Marleen' CR1542
 • Marianne Design Craftables 'kaarten standaard' CR1408
 • Marianne Design Craftables 'zaadzakje en tuingereedschap' CR1395 (schepjes)
 • Marianne Design clearstamp en snijmal 'banners by Marleen' CS1058
 • Marianne Design clearstamp 'volgend level' CS1097
 • Marianne Design zilver papier CA3127

4 opmerkingen:

 1. een leuk en lief kaartje heb je voor hem gemaakt, geslaagd
  grtjs, martina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super leuke kaart voor je vriend!
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een superleuke kaart, ik moest zo lachen om dat konijntje gezien op de achterkant. Heel mooi gemaakt Natascha. Dank je wel voor je deelname aan de challenge bij De Egel.
  Lieve groetjes Miranda dt De Egel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke kaart, en geweldig dat je toch nog cactussen kon scoren. Ik struin ook graag op Marktplaats of facebook en heb 2e hands al mooie dingen gekocht. Maar ik vis ook achter het net, of dat ik hem toch niet koop, omdat ik het net te duur vind. We hebben een leuke hobby. Deze kaart is weer top. Dank je wel voor jou bijdrage aan de Egel. Groeten, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen