donderdag 8 september 2022

Herfstige watervalkaart

Hallo allemaal, 

Gisternacht was het hier noodweer; onweer met daarbij harde wind en heel veel regen. Ik ben die nacht even uit bed gegaan om te kijken, maar ik zag door de regen weinig. Toen ik de volgende ochtend wakker werd waren de plassen alweer weggetrokken. De tuin ziet er wel een beetje verwaaid uit en hier en daar liggen de planten plat, ik hoop dat dit nog bijtrekt. Ook vanmorgen was er weer regen, het is lang geleden dat we wakker werden van de regen die op de ramen tikt. De herfst lijkt nu toch echt zijn intrede te doen. Het is naast de lente een seizoen waar ik echt van kan genieten. De bomen die van kleur veranderen en dan hun bladeren laten vallen en de vele paddenstoelen die je weer ziet verschijnen. Dit soort tafereeltjes vind ik ook erg leuk om te knutselen en inmiddels heb ik veel mallen die ik voor een herfstkaart kan gebruiken. Dus het thema voor mijn volgende creatie was niet moeilijk! 

Bij De Egel vragen ze een bewegend element op je kaart en ik dacht gelijk aan een waterval kaart. Dit model heb ik ooit eens gemaakt voor een challenge van Marianne Design en dit vond ik zo leuk om te doen! Ik heb de werkbeschrijving van Rimmie van de Sande er weer bij gepakt en dan is de basis van de kaart zo gemaakt. Meneer egel is op dit moment mijn grote favoriet en mag ook nu niet ontbreken. Hij ligt lekker te rollen tussen alle bladeren en takjes. De boom is zoals jullie zien al van kleur aan het veranderen en de paddenstoelen schieten uit de grond. Op het waterval gedeelte heb ik een uil geplakt. Op het vakje daaronder staat een groepje slijmrandkaalkopjes. Een omgevallen berk met een vliegenzwam kan natuurlijk ook niet ontbreken en heb ik op het derde vakje geplakt. Op het laatste vakje ligt een pompoen in het mos en daarbij staat eekhoorntjesbrood. Op het uittrek gedeelte heb ik dit keer geen tekst gestempeld maar wat herfstbladeren en een een eikeltje geplakt. 

Het maken van foto's was dit keer weer ingewikkeld, wanneer je het waterval gedeelte naar beneden trekt dan kan de kaart niet meer staan. Voor het maken van de foto's kon ik dus geen gebruik maken van mijn photo box. De lampjes voor de belichting hebben we naast de kaart op mijn bureau gezet, de camera hebben we er met behulp van een statief boven gehangen. De belichting is niet zo geworden als ik had gehoopt, toch zijn de foto's redelijk gelukt. 

Deze creatie ga ik insturen bij diverse challenges: creaties Suzan (FB) met thema herfst, Scrap en Co (FB) met thema vogels (uil), Mutsen Cluppie FB met thema lievelingsdier (egel), The four seasons challenge met anything goes fall. Bij Knutsels en Kadootjes vragen ze een vogel (uil) en hout (bomen, boomstronk en takjes), bij Girlz Creative Crafts is het thema alles mag en bij Creatief met Angela's hobbycorner (FB) vragen ze herfstkleuren. Deze kaart is voor een man en bij 4 seasons vragen ze een mannenkaart. 

Fijne dag! 

Groetjes, Natascha 

Gebruikte materialen: 

 • Marianne Design Collectables' boom' COL1424
 • Marianne Design Collectables 'Eline's happy hedgehog' COL1516
 • Marianne Design Collectables 'Eline's owl family' COL1357
 • Marianne Design Collectables 'Eline's wasbeer' COL1472 (pompoen)
 • Marianne Design Collectables 'Eline's hamster' COL1489 (eikeltjes)
 • Marianne Design Craftables 'slimline grass-horizon-clouds' CR1583
 • Marianne Design Craftables 'Paddenstoelen by Marleen' CR1603 
 • Marianne Design Creatables 'boomstam' LR0680
 • Marianne Design Creatables 'Tiny's paddenstoelen' LR0623 (mos)
 • Marianne Design Creatables' herfstbladeren' LR0775
 • Marianne Design Creatables 'bos XL' LR0772 (takjes)
 • Marianne Design clearstamp 'proost by Marleen' CS1056


12 opmerkingen:

 1. Love these die cut critters and the card design is so unique! Thanks for sharing with us at The Four Seasons Challenge. We enjoy seeing everyone's lovely projects.
  Donna xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke waterval kaart heb je gemaakt in herfstsfeer..Bedankt dat je meedoet bij K&K. Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super sweet card with so many great details! It's been sooooo long since I tried the "waterfall" technique. I do remember I found it quite complicated but so fabulous!
  Thanks so much for sharing with us at Four Seasons challenge. Hope to see you back there again soon!
  Ellie
  Ellibelle's Corner

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat weer een leukerd!! Ik krijg meteen zin in de herfst!. Wat een goed idee om een watervalkaart voor die challenge te maken.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 5. So creative and adorable. Thanks for sharing with us at The Four Seasons Challenge and please visit us again soon. Blessings, Karen L, DT

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze is ook al zo leuk! Heb ik nog nooit gedaan....misschien toch eens doen, een watervalkaart.
  Dank je wel voor je deelname bij K&K.
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een leuke waterval-kaart Natascha en dat Egeltje is een dotje om te zien. Leuk zoals je allerlei stansjes gecombineerd hebt.
  Dank je wel voor je deelname aan de challenge bij De Egel.
  Lieve groetjes Miranda dt De Egel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig kaartje Natascha, gezellig dat je met ons meedoet bij K&K.

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat leuk! Ik houd van watervalkaarten. Ze zijn vaak zo verrassend. Dank je wel dat je meedoet bij de Egel en bij K&K.
  En ja, dat onweer was hier ook even heel hevig. Ik werkte die nacht en er was een cliënt die heel bang is voor onweer. Toen ben ik maar even een poosje bij haar gaan zitten...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige kaart is dit zeg, er is ook zo veel op te zien. Dank je wel voor jou bijdrage aan de Egel. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie watervalkaart, prachtig herfstsfeertje!
  Bedankt voor je bijdrage aan onze challenge op het 4 Season blog.
  grtz Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke kaart. Bedankt voor je deelname aan onze challenge bij 4 Season.

  Groetjes Nelly (DT4-SCB)

  BeantwoordenVerwijderen