vrijdag 24 juni 2022

De zee in een boxcard

Hoi allemaal, 

Vannacht rond kwart voor drie schrokken we wakker van een harde onweersklap. Het ging goed te keer en we hebben even staan kijken naar het mooie schouwspel. Door de onweersbui is het buiten al lekker afgekoeld, we proberen de warmte nu weer uit huis te krijgen. Vanmiddag brak het zonnetje weer door en voor het eerst dit jaar zag ik weer verschillende vlinders in de tuin. Ook de kolibrievlinder kwam weer even langs, ik vind dit altijd een heel bijzonder beestje. 

Het idee voor dit kaartje zit al heel lang in mijn hoofd en ik besloot het maar eens uit te gaan werken. Als basis heb ik de card box mal gebruikt. De vierkante mal, die je normaal gebruikt om een stukje design papier op het doosje te plakken, heb ik nu gebruikt om een opening aan de voorkant en de zijkanten te creëren. Achter de openingen heb ik een stukje plastic geplakt waarna ik een onderwaterwereld met zeewier en vissen heb gecreëerd. Het doosje heb ik aan de bovenkant dichtgeplakt met de flappen die je normaal naar de buitenkant buigt. Ik heb een vierkantje uit blauw papier gestanst, dit moet de bovenkant van de zee voorstellen. Voor de walvisstaarten, de golven en de nieuwsgierige zeehond heb ik in dit vierkantje een inkeping gemaakt zodat het net lijkt alsof ze uit de zee komen. Het strand en een vuurtoren mag natuurlijk ook niet ontbreken. Deze creatie wil ik bij de volgende challenges insturen: De Egel (strandkaart), Girlz Creative crafts (vissen/maritiem), HobbyVission (strand kaart met behulp van een kleuren moodboard), Hobbyschop Daanje (Facebook; thema zomer) en KIC (label op je kaart). 

Fijn weekend! 

Groetjes, Natascha Gebruikte materialen: 

 • Marianne Design Collectables 'Eline's walvis' COL1430 
 • Marianne Design Collectable 'Eline's tropische vissen' COL1431
 • Marianne Design Collectable 'Eline's zeehonden' COL1432
 • Marianne Design Collectable 'sealife by Marleen' COL1468
 • Marianne Design Craftable' Tiny's vuurtoren' CR1410
 • Marianne Design Craftable 'card box' CR1433
 • Marianne Design Craftables 'slimline grass-horizon-clouds' CR1583 (waterrand bij vuurtoren)
 • Marianne Design Clearstamp en snijmal 'banners by Marleen' CS1058
 • Marianne Design Clearstamp 'lieve teksten' CS1087

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee om de zijkanten open te maken van het doosje. Je hebt nu een heel leuk kijkje onder water gemaakt.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een originele card in a box Natascha. Heel leuk zoals je je idee uitgewerkt hebt, ik vind het een mooie strandcreatie.
  Dank je wel voor je deelname aan de challenge bij De Egel.
  Lieve groetjes Miranda dt De Egel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig leuk idee. Ik maak deze doosjes ook, maar dan dicht met flappen naar buiten. Dit is echt heel erg leuk! Bedankt voor de inspiratie. Groetjes, Karen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben jij creatief zeg en wat ene schitterend idee heb je zo uitgewerkt. Mijn complimenten Dank je wel voor jou bijdrage aan de uitdaging van de Egel. Groetjes, Nelleke .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi doosje
  bedankt voor het mee doen aan onze challenge
  groetjes jolanda bongers
  dt KIC

  BeantwoordenVerwijderen