donderdag 17 november 2022

Zie de maan schijnt door de bomen...

Hallo allemaal, 

Het regent en het waait buiten erg hard, echt herfstweer! Een blokje om zit er nu nog even niet in, dus tijd om een blog bericht te plaatsen. 

Het maken van onderstaand Sinterklaas kaartje gaf mij veel plezier. Ik vind het heerlijk om tafereeltjes te maken zodat je overal weer wat nieuws ziet. Sinterklaas vieren wij zelf niet meer, maar als kind vond ik dit altijd een erg leuke periode. Sinterklaas die aankwam op tv en in het dorp, je schoen zetten en de volgende morgen vol spanning kijken wat voor lekkers er in zat en natuurlijk pakjes avond. Mijn moeder maakte hier altijd een verhaal om heen. Die keer dat Piet hard op de voordeur bonkte herinner ik mij nog goed. Op de mat had zij een toiletrol uitgerold en op de rol stond een gedicht waar de cadeautjes lagen. 

De maan schijnt door de bomen en in het holst van de nacht zijn Sinterklaas en zijn Pieten aan het werk. Ze maken er wel een troep van want overal liggen pepernoten, chocolade munten, cadeautjes en chocolade letters. De schoenen zijn door de bewoners van het huis gezet en Kado Piet is bezig om deze te vullen. Zien jullie hem in de zak zoeken naar een geschikt schoencadeautje? Rijm Piet klimt op de lader om de verlanglijstjes te verzamelen want er lagen er ook een paar op de haard. Ozosnel pakt de lijstjes aan zodat het pietje niet steeds op en neer hoeft te klimmen. Op de haard legt Rijm Piet nog wat snoepgoed, hopelijk ontdekken de bewoners dit op tijd en smelt het niet! Sinterklaas is ook ergens in huis, maar niet zichtbaar op de kaart. Zijn mijter en staf heeft hij bij de open haard gezet, ik hoop maar dat ze deze niet vergeten! Door de haard komt ook Hoge Hoogte Piet binnen. Hij is eigenlijk te laat want de meeste werkzaamheden zijn al gedaan. Hij vertelt dat hij vast zat in de schoorsteen. Hij is behoorlijk vies geworden gezien de zwarte roetvegen op zijn gezicht en kleding. Gelukkig brandde de haard niet meer! 

Hoge Hoogte Piet en de gevulde schoenen voor de open haard zijn helaas niet zo goed te zien. Het nadeel van een trapkaart is dat deze moeilijk te fotograferen is. Omdat ik dit tafereeltje toch graag aan jullie laat zien heb ik een paar 'trapjes' onder de kaart gevouwen. Op deze manier kon ik toch een foto maken, zie de tweede foto. 

Deze kaart stuur ik in bij 'T Boekensteuntje daagt je uit op FB (Sinterklaas) en bij De Egel (kraft en een dier op je kaart). 

Fijne dag! 

Groetjes, Natascha
Gebruikte materialen: 

 • Marianne Design Collectables 'Eline's baby konijntjes' COL1463
 • Marianne Design Collectables 'Eline's paard en eenhoorn' COL1408
 • Marianne Design Collectables 'bouw je boom'' COL1424
 • Marianne Design Collectables 'Eline's schaap' COL1385 (maan)
 • Marianne Design Creatables 'sinterklaas en pieterbaas' LR0565 (pieten mutsen)
 • Marianne Design Craftables 'open haard by Marleen' CR1612
 • Marianne Design Craftables 'planken bij Marleen' CR1463
 • Marianne Design Craftables 'presents bag by Marleen' CR1487
 • Marianne Design Craftables 'groen by Marleen' CR1464
 • Marianne Design Craftables 'presents by Marleen' CR1488
 • Marianne Design Craftables 'schoentje zetten by Marleen' CR1489
 • Marianne Design Craftables 'Sinterklaas set by Marleen' CR1526
 • Marianne Design Clearstamps 'pietenpost by Marleen' CS1042
 • Marianne Design zilver papier CA3127
 • Marianne Design goud papier CA3126

7 opmerkingen:

 1. Wat een pracht zoveel op te zien allerlei figuurtjes het is weer een top stukje.
  In één woord GEWELDIG.
  Vast een plekje in de top drie .
  groetjes Marjan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super mooie kaart!! Echt een topper.
  Fijne dag!!
  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat een prachtige kaart echt heel mooi gemaakt!
  Groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem fantastisch Natascha. Jij kunt dat als geen ander van die mooie tafereeltjes maken. Een heel werk maar met een prachtig resultaat.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 5. superleuk is deze kaar. Zo veel te zien en met je verhaal erbij gaat het helemaal tot de verbeelding spreken.
  Dank je wel voor het meedoen bij de Egel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje, wat een fantastische kaart!! Ik ben erg onder de indruk. Hier ook geen sinterklaas meer, zo jammer, vond ik echt leukste feest van het jaar. Die geheimzinnigheid, heerlijk! Misschien ooit als er misschien kleinkinderen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow wat heb jij er een prachtig geheel van gemaakt. Jij bent echt wel los gegaan zeg! prachtig om naar te kijken en van te genieten. Dank je wel voor nogmaals jouw bijdrage aan de Egel. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen